In één keer heel Gouda bereiken…

Ik verkeer in allerlei kringen. Van maatschappelijke groepen tot creatieve vrijwilligers. Van actieve christenen tot politieke partijen en gemeentelijke initiatieven. En eigenlijk hebben ze één ding gemeen met elkaar: Gouda mooier maken. De één noemt het verbondenheid, de ander het Evangelie. De één duurzaamheid en weer een ander een bruisende stad. Laten we het kort samenvatten: we willen allemaal meer geluk in de stad.

Cijfers en imago liegen niet

Gouda staat voor veel mensen nog steeds erg slecht bekend. Ondanks de schitterende initiatieven die er allemaal zijn in onze stad. Tevens zijn er ook in Gouda enorm veel mensen die het fysiek, sociaal en/of geestelijke zwaar hebben. Ook in onze stad is veel eenzaamheid, weten veel mensen hun huwelijk niet goed voort te zetten, kampen veel mensen met depressieve gevoelens… is daar nu niets aan te doen?

Natuurlijk gebeurd er al een heleboel. Medicatie, relatietherapie, activiteiten voor ouderen, gebedsgroepen, noem maar op. Het lijken echter druppels op een gloeiende plaat.

Continue

Zou er ook een oplossing zijn die zowel natuurlijker als duurzamer, makkelijker en leuker is? Ik denk het wel. Het vraagt echter wel wat van ons. We moeten er namelijk onze zogenaamde contacten veraf voor opgeven én we moeten ons gaan richten op de mensen om ons heen in onze buurt. Want stel je eens voor dat iedereen dat zou doen? Als iedereen zich proactief zou gaan inzetten voor de relaties in zijn of haar buurt, dan zou niemand in die buurt meer eenzaam hoeven te zijn. Er zou voor iedereen een oor zijn, alle generaties zouden zich met elkaar kunnen verbinden. Het voordeel van de buurt is dat het dichtbij is, je bent vrijer en contact houden is makkelijker. Tevens telt (bijna) elke buurt alle generaties, die elkaar kunnen versterken. Waar komen generaties tegenwoordig nog samen? Inderdaad, in de buurt. Jouw buurt.

“Impact in mijn buurt”

We willen allemaal een bepaalde impact hebben en het doet ons goed om er te zijn voor elkaar. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Het is echter wel een keuze.

Jij kunt het verschil maken in jouw buurt!

En als dit in ieder buurt gebeurd, wordt heel Gouda bereikt met het geluk van wat ik het liefst verbondenheid noem. Doe je mee? Speciaal voor mensen die hierin geholpen willen worden, hebben we een training ontwikkeld. Een training waarin we met verschillende ‘community builders’ samen komen ter inspiratie en begeleiding. Ben je geïnteresseerd, neem dan eens contact op door me een mail te sturen (ariejan@eenheerlijkthuis.nl). Voel je welkom!

Hartelijke groet,

Arie Jan – initiatiefnemer Een Heerlijk Thuis