Café Nelson

2019

Café Nelson
Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

 

 

19 Maart: De woonkamers van Gouda-Oost
Bram Tackenberg en Willemien Rougoor

In opdracht van Museum Gouda heeft Bram Tackenberg ruim veertig woonkamers in de wijk op de foto gezet. Deze avond verteld hij over dit proces en laat hij de resultaten zien die in het Nelson Mandela Centrum hangen. Ook komt deze avond Willemien Rougoor vertellen over haar vrijwilligerswerk in het Nelson Mandela Centrum. Er speelt een hoop onder het oppervlak waar zij allemaal in is gedoken. Een bron aan ervaring en kracht.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

30 Maart: Broodje hamburger voor de buurt (special)
Team Café Nelson bakt hamburgers voor u

Café Nelson op zaterdag: samen eten. Van 17.00 tot 19.00 bent u van harte welkom om samen een broodje hamburger te komen eten. De burgers kosten slechts € 1,50 per stuk. U kunt direct een tafeltje reserveren door een mail te sturen naar aanmelden@eenheerlijkthuis.nl. Wij zien uit naar uw komst.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
17.00 – 19.00
Reserveren via aanmelden@eenheerlijkthuis.nl (niet verplicht)

9 April: De moskee & de kerk

De moskee en de kerk, beide aan de Dunantsingel. Het Vredespad is niet meer, maar er speelt wel één en ander tussen de twee religieuzen. Maar wat gebeurd er nu dagelijks in de moskee/kerk? Wat is hun visie en verlangen voor de wijk? En hoe ziet zo’n gebedsdienst of samenkomst er eigenlijk uit? Deze en meer vragen komen langs, 9 april.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

16 April: Gouda uit 1990
met oud-burgemeester Boone

Dertig jaar geleden begon het dienstverband van burgemeester Boone in Gouda. Jaren heeft hij de stad gediend. Deze avond komt hij erover vertellen. Maar ook laat hij zijn licht schijnen op veranderen, ter positieve en ten negatieve. Welke lessen moeten we intussen hebben geleerd en wat maakt Gouda Gouda? Oud burgemeester Boone doet een boekje open.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

7 mei: Groen moet je doen in je tuin of op ’t balkon
Gerard Tijsseling

Gerard heeft groene vingers en speelt graag met eten. Zijn tuin zit vol verrassingen. Maar hoe kan je nu zelf tuinieren, zoals bij jou hoort? Gerard vertelt en adviseert. We willen allemaal groen, het liefst zo lang mogelijk.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

21 mei: Eerlijk kleding, kan dat?
met ‘eerlijke’ Nienke Lindeboom (Karakter)

Nienke houdt haar kleding zo eerlijk mogelijk. Zij is eigenaresse van Karakter aan de Lange Groenendaal, hartje centrum. Als zij over eerlijke kleding begint ben je om. Echter, hoe kunnen we hier nu persoonlijk het beste mee omgaan? Willen we hier wel mee omgaan en wat kunnen wij hier aan doen?

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

11 Juni: Beter een goede buur, …
Jan Hagoort (st. Present Gouda)

Jan heeft al heel wat tuintjes opgehoogd zien worden, heel wat schilderklusjes geklaard zien worden en heel wat mensen de straat op zien gaan. En dat allemaal bij mensen die dat alleen niet voor elkaar hadden gekregen! Stichting Present is een schitterende organisatie die ons helpt vrijwillig om te zien naar mensen die het nodig hebben. Mooi. Maar is dat eigenlijk niet vanzelfsprekend? Moet daar een organisatie voor bestaan? We praten erover met de voorzitter, Jan Hagoort.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

18 Juni: Jong en oud is goud
Arie Jan van de Wetering

Jong en oud, je kunt er een snelweg tussendoor laten lopen. Mijlen lijken ze bij elkaar vandaan te staan óf niet? Hoe krijgen we het voor elkaar dat generaties elkaar (weer) vinden? Wat is jouw ervaring met de jongste en de oudste generaties? Arie Jan leidt hem in, u mag het afmaken.

Vast tafelgasten zijn Gerda Paans, oud-voorzitter van de ANBO, en Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van de stichting Een Heerlijk Thuis.

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
Gratis toegang & parkeren
Start programma 20.00 (19.30 deur open)

Het Inspiratie Café Nelson wordt mede mogelijk gemaakt door GoudApot