Terugblik avond 1

Groeien in verbondenheid, (1) persoonlijk en (2) als samenleving. Daar kwamen de twaalf deelnemers voor. En daar geven we deze workshop voor!

Een hoofd vol met allerlei stof dat is opgewaaid over verbondenheid

Tijdens deze gratis introductieavond stonden we stil bij onze verlangens, het doel van het leven en hoe het systeem van verbondenheid en de sociale ruimten, waar we ons al dat niet of wel in begeven, ons helpen deze te vervullen. Intimiteit, groei, zorg, genegenheid, liefde, respect, doel… allerlei termen wat wij graag willen ervaren. Maar hoe kom je daartoe en hoe werkt dat?

Tijdens de uitleg over het systeem van verbondenheid en onze sociale ruimten (individueel, intiem, persoonlijk, sociaal en publiekelijk) kwam er constant een goed gesprek op gang. Radartjes liepen. We waren het soms oneens, het schuurde soms, er vielen wat kwartjes, er werd zacht en soms hardop nagedacht. Schitterend zo’n proces van samen ontdekken en schuren, zodat je ergens toe komt met elkaar…

Ik heb deze avond mooie mensen ontmoet, één en ander van hen mogen zien en hen mogen inspireren in verbondenheid. Ik zie uit naar de volgende avond als we het gaan hebben over de rol van generaties en de invloed van de vele technologische ontwikkelingen.

Arie Jan
Initiatiefnemer