Met alle generaties samen eten…

Hoe een tryout een succes werd…

Een hele zaal vol mensen, gezellig kletsend en genietend van een broodje hamburger. Kinderen die samen spelen en Peppa Big zitten te kijken, een tiener die met gemak twee broodjes naar binnen laat glijden én allerlei mensen uit voornamelijk Gouda-Oost die genieten. Hoe kan het dat er meer dan 60 mensen naar zo’n avondje hamburgers eten komen? Hoe kan het dat de keuken meer dan honderd hamburgers moest bakken en er mensen moesten bijspringen om te helpen? Ik heb er wel een idee bij…

Oktober 2019 begonnen we met Café Nelson, Gerda, Theo en ik. Gewoon een plek creëren waar bewoners elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Ook startte de workshop GROEI en later de workshop VERBONDENHEID. We spraken veel mensen uit de buurt in die tijd en hebben veel contacten opgedaan. Veel mensen zijn enthousiast geworden over Een Heerlijk Thuis en het verlangen mensen weer meer in verbondenheid te brengen met elkaar, waardoor zo’n bruisende middag/avond eigenlijk een optelsom lijkt te zijn van waar we allemaal naar verlangen: verbondenheid, plezier, elkaar kennen en groei.

 

Enkele bijzondere feitjes

  • Elke generaties was aanwezig (kinderen, tieners, twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers, zestigers, zeventigers en tachtigers)
  • Een halve familie stond samen in de keuken (ook drie generaties: kinderen, ouders en grootouders)
  • Meer dan 100 hamburgers werden er gebakken
  • Bijna elke buurt uit Gouda-Oost was vertegenwoordigd (Vreewijk (2), Oosterwei (3), Sportbuurt (2), Oud-Goverwelle)

 

Samen…

En nu is het zaak om elkaar te blijven zien en samen na te denken hoe we in Gouda-Oost nog meer verbondenheid kunnen stimuleren. Ik zeg extra duidelijk ‘samen’, want als we iets willen, moeten we er samen voor gaan! Doe je mee? Gezellig. Ben je er de volgende keer weer/ook bij?

 

Arie Jan
(Initiatiefnemer EHT)