Buurten – investeer in je omgeving

“Een stad bestaat uit wijken, een wijk uit buurten. En daar wonen alle generaties samen”

Iedereen wil een prettige buurt én iedereen verlangt naar verbondenheid. Deze twee zijn echter lang niet altijd met elkaar verenigd. En dat terwijl verbondenheid en de plek waar je leeft alles met elkaar te maken heeft. In een individualistische samenleving, zoals die van ons, gaat verbondenheid echter niet vanzelf en kom je veel eenzaamheid tegen.

De workshop BUURTEN gaat over jouw omgeving en hoe jij in jouw omgeving, in je buurt, kan investeren in de onderlingen verbondenheid. Het mooie aan wijken en buurten is dat er diversiteit is. Diversiteit in cultuur, in generaties, in werkend, werkeloos, afgekeurd en/of gepensioneerd. Deze diversiteit geeft uitdagingen, maar ook kansen. Het is een wereldje op zich.

In de workshop BUURTEN gaan we aan de slag met jouw buurt en jouw rol in die buurt. We gaan in op jouw specifieke context, de mensen die er wonen, de activiteiten die er georganiseerd worden. Ook gaan we in op de onderliggende cultuur en de mate van verbondenheid die er al is. We gaan in op jouw rol, op jouw ideëen, op jouw beeld van een geweldige buurt met al die generaties.

Deze workshop wordt gegeven door Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van Een Heerlijk Thuis. Hij deelt graag zijn ervaringen, principes die werken en hij helpt je in jouw proces. Het spreekt volgens hem van moed als je je kop uitsteekt voor de mensen in je buurt. Veel mensen begrijpen nog steeds namelijk niet dat relaties in de buurt van groot belang zijn.

Algemene informatie

Data: op aanvraag
Tijd:
Locatie:
Doelgroep:
Kosten:
Koffie en Thee:
Parkeren:

Aanmelden!

Enthousiast geworden? Vraag deze workshop aan voor jouw buurt via contact@eenheerlijkthuis.nl.