Buurtverbinders

‘In elke buurt van Gouda buurtverbinders zodat tal van problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon’

Elke buurt in Gouda

Stel je eens voor dat we allemaal veel meer samenleven in onze eigen buurt met de mensen die daar wonen. Het zou betekenen dat niemand buiten de boot hoeft te vallen door eenzaamheid, depressie of nutteloosheid. Tegelijkertijd versterkt het de onderlinge band, het vertrouwen in de buurt, de veiligheid en het plezier.

U heeft goud in handen. U mag het delen of zelf houden. Maar als u het deelt zal het zich gaan vermenigvuldigen in de buurt. Alle generaties, jong en oud, zal ervan meegenieten. Samen eten, plezier maken, zorgen, werken, helpen, oplossingen bedenken, noem maar op. Maar wie durft het aan zich echt in te zetten voor de eigen buurt?

Buurtverbinder

Het is onze visie dat er in alle buurten van Gouda buurtverbinders komen en zijn die, al dan niet samen met ons, werken aan de verbondenheid in de buurt. We helpen daar graag bij, want er zijn heel wat stappen te zetten. Een buurtverbinder is niet de wijkteamvoorzitter (mag wel). Nee, het is iemand die het belangrijk vindt dat mensen meer samenleven in de buurt, naar elkaar omziet en daar het voorbeeld in wil geven.

Coaching

Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. We willen je graag helpen en een sfeer creëren waar we juist van elkaar kunnen leren. We gaan aan de slag met belangrijke principes, maar ook heel praktisch met je eerste stappen.

Informatie

Ben je nieuwsgierig en/of enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op, want we kunnen simpelweg alleen samen het verschil maken. We zitten eigenlijk gewoon op je te wachten.

 

Enkele ervaringen:

Gerda (buurtverbinder sportbuurt): “ik probeer elke maand iets te doen in de buurt. Al is het al simpelweg mijn deur open zetten en mensen uitnodigen voor de koffie.”

“Sinds enkele maanden komen twee alleenstaande weduwenaren regelmatig bij ons eten. Simpel en gezellig. Leuk ook om een buurtmaaltijd te organiseren en om dan de mensen weer eens samen op straat te zien.” (Vreewijk)