WORKSHOP: GROEI

workshop GROEI beoordelingWaarom doe je wat je doet? Wat is het verschil tussen proactief en reactief gedrag? Hoe kan je jezelf vernieuwen en stoppen met dingen waar je niet blij van wordt? Wat is jouw inbreng als je gaat samenwerken? En.. hoe kan je leven vanuit je hart? Op deze vragen vind je een antwoord tijdens deze workshop!

Een uitspraak die zeer goed past bij deze workshop is bedacht door Phillips Brooks..

‘Karakter is niet op afroep beschikbaar, het wordt gevormd in een geleidelijk proces’

Tijdens GROEI gaan we dat proces met jou aan: stilstaan bij wat voor jou echt belangrijk is in het leven. Ben jij gelijk enthousiast? Dat is logisch. Meld je onderaan deze pagina direct aan!

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP = GROEI

Het beste instrument dat je hebt – in welke situatie dan ook – is jijzelf. Of het nu gaat om persoonlijke keuzes in het leven, om lastige situaties op het werk, uitdagingen in de buurt of familiaire kwesties. GROEI draait om persoonlijk leiderschap. Denk hierbij zeker niet alleen aan je werk, maar ook aan je gezin, je familie, de buurt, de vereniging of de kerk waarvan je onderdeel bent. Misschien denk je, ‘maar ik ben geen leider’. Wij geloven van wel, want overal waar je komt kun je invloed hebben. Voor GROEI gebruiken we één van ’s werelds bestsellers ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’, geschreven door Stephen Covey.

Stephen Covey (1932-2012) formuleerde zeven levensbelangrijke eigenschappen die ons helpen in onze persoonlijke groei en in relatie tot alle mensen om ons heen. Hij gaat bijvoorbeeld in op het belang van proactiviteit, visie en planning. Maar, zegt Covey, we moeten niet onafhankelijk willen zijn, maar wederzijds afhankelijk. We moeten elkaar nodig willen hebben en zo ontdekken hoe mooi ieder mens is. De volgende drie eigenschappen gaan dan ook over de relatie met de mensen om ons heen: win-win denken, eerst begrijpen en dan begrepen worden en synergie. Als je goed oplet, zie je deze eigenschappen dagelijks fout gaan om je heen. Je kunt nog zo briljant zijn, maar in je eentje behaal je geen duurzaam succes. Daarvoor moet je niet alleen jezelf kunnen leiden, maar ook betrokken zijn bij de levens en werkzaamheden van de mensen om je heen! Als laatste behandelt hij de eigenschap ‘de zaag scherp houden’: een gezonde balans. Makkelijker gezegd dan gedaan!

”Deze workshop is door deelnemers beoordeeld met een 8,1”

Arnout & Arie Jan

In vier avonden nemen Arnout van Nieuwkoop en Arie Jan van de Wetering je mee door deze zeven eigenschappen. We bespreken de theorie, vullen het aan met persoonlijke voorbeelden en maken het eigen door verschillende opdrachten. Ons doel is dat jij iedere avond met een nieuw inzicht en mogelijk plan naar huis gaat. GROEI van jou: daar draait het ons om. Wij zijn overtuigd en buitengewoon enthousiast over de zeven eigenschappen van Stephen Covey. Arnout is getrouwd met Elisabeth en gespecialiseerd in online communicatie. Hij woont in het centrum van Gouda. Naast communicatie gaat zijn interesse ook uit naar mensen, gedrag en ontwikkeling. Arie Jan is getrouwd met Yvonne, heeft drie kinderen, houdt ervan mensen te coachen, is community builder en initiatiefnemer van Een Heerlijk Thuis. Verder kennismaken? Bekijk de video!

GROEI is een workshop van 4 avonden. De eerste avond kun je GRATIS meedoen.
Enthousiast? Doe dan ook de drie overige avonden mee.

Na deze workshop kan je

  • Zinvol leven en prioriteiten stellen
  • Vertellen wat echt belangrijk voor je is
  • Sterke relaties op basis van vertrouwen ontwikkelen
  • Betrokken zijn en de samenwerking met de mensen om je heen vergroten
  • In karakter en competenties gaan groeien
  • Jezelf continue verbeteren en vernieuwen

Aanmelden!

We hebben je gemist in 2018! Toen draaiden we de workshop GROEI voor de eerste keer. Een succes!

De groep beoordeelden ons na afloop met een 8,1!

Maar we hebben goed nieuws: in 2019 gaan we deze workshop opnieuw geven! We zijn enthousiast. Kom je ook? Laat hieronder alvast je gegevens achter. Wij beloven je dan op de hoogte te houden van deze workshop. Je ontvangt van ons een seintje als de nieuwe data bekend zijn!