Ons Verhaal

We kunnen er simpelweg niet meer omheen en moeten het vorm gaan geven in een wijk: de huiskamer, een ontmoetingsplek voor iedereen uit de wijk. Op het moment dat we trouwden hadden we dit nooit gedacht. We waren hier helemaal niet mee bezig. Op zich al wel met het trainen van mensen en de zoektocht hoe een gemeenschap kan functioneren, maar een focus op een wijk met huiskamer, waar vanuit we mensen meenemen in een visie door coaching, workshops en activiteiten, hadden we nooit gedacht. En toch gaat het gebeuren!

Spannend!

En ja, we vinden het ongelooflijk spannend, want wie is er vandaag de dag nu mee bezig met familiebusiness, communities, wijken en generaties? We kunnen het ons erg goed voorstellen. Het is ook vaak een kunst om goed uit te leggen wat we nu precies doen. Weten we het zelf wel? Uiteraard hebben we wel een idee, maar gedurende de eerste maanden zullen we gewoon weer doen wat we al jaren doen: zoeken! We zoeken constant naar wat goed is, naar wat liefdevol is, naar wat krachtig is. We zoeken constant wat voor de mensen om ons heen het beste is. In die zoektocht nodigen we graag mensen uit om mee te zoeken. Intussen eten we met elkaar, delen we ons hart en groeit er iets dat we ‘verbondenheid’ noemen.

Weten we het zelf wel?

Ook wij ervaren dat de drempel van veel huizen enorm hoog is. Wat maakt dat mensen zich zo moeilijk verbinden? Hebben we teveel trammelant meegemaakt? Is het vertrouwen gekrenkt? Er zijn tal van goede redenen te verzinnen om je huis en je hart te sluiten, maar helaas sluiten we dan ook de deur voor plezier, voor vrede, voor hulp, voor het doel in ons leven. We helpen al jaren mensen zichzelf terug te vinden en in gezonde relaties te leven met de mensen om hen heen. Uiteraard is dat genieten.http://eenheerlijkthuis.nl/bestuur/

Samen

We hebben intussen een mooie groep mensen om ons heen die enerzijds meedoen in de visie, anderzijds helpen. Graag nodigen we Gouwenaren die enthousiast worden van zo’n project uit om eens een kijkje in de keuken te komen doen.

 

Arie Jan en Yvonne van de Wetering zijn dit avontuur met het bestuur in 2017 gestart, waarbij 2018 op veel fronten proefdraaien is geweest. In 2019 is de stichting gegroeid met zowel medewerkers, vrijwilligers en tal van activiteiten. Neem maar eens een kijkje op de homepage.