Ons Verhaal

Wie tien jaar geleden had verteld hoe ons leven er op dit moment uit zou zien, was raar aangekeken. Wij hadden niet verwacht dat we zo’n spannend avontuur aan zouden gaan in onze wijk, Gouda-Oost. Met de oprichting van stichting Een Heerlijk Thuis leken allerlei puzzelstukjes bij elkaar te vallen. Maar, zoals wel vaker bij puzzels is het slechts een gedeelte van de puzzel en het verhaal wordt nog steeds geschreven.

Niet alleen ons verhaal wordt geschreven. Nee, iedereen is een (levens)verhaal aan het schrijven en al die verhalen bij elkaar hopen we samen te voegen tot één schitterende puzzel van mensen in alle wijken en buurten in Gouda.

 

Van kerkelijk werk naar familie en buurten

Als afgestudeerd kerkelijk, jongerenwerker is Arie Jan ondergedompeld in het kerkelijk leven. Als jongerenwerker was hij veel met jongeren bezig tot hij bij zijn afstuderen ontdekte dat je jongeren pas echt helpt als je ze in een goede of betere relatie brengt met de andere generaties (waaronder ouders en grootouders). We ontdekten, als jongerenwerker en orthopedagoog (Yvonne) dat het familiaire wel heel veel invloed heeft op ons leven. Ook het niet-biologische van ‘familie’. Een quote van moeder Theresa is veelzeggend: ‘Het grote probleem van deze wereld is dat we de cirkel van familie te klein hebben gemaakt.’

Er ontstond steeds meer visie voor verbondenheid in de buurten, omdat we geloven dat alle generaties daarin mee kunnen doen. De afstand is klein, het contact gemakkelijk. En dat is nog steeds ons verlangen: communities, waarbij alle generaties mee doen in de Goudse buurten. Hoe dat er precies uitziet is nog een ontdekkingstocht, maar we zien dat ‘samen eten’, ‘samen zorgen’, ‘elkaar kennen’, ‘samen groeien’ en ‘samen plezier maken’ kernwoorden zijn die we uitleven. Eigenlijk gewoon proactief liefhebben Wie wil dat nu niet?

2019

Inmiddels is stichting Een Heerlijk Thuis veel meer dan wij. Er zijn tal van mensen aangehaakt, denken mee, doen mee, koken, komen samen, zetten zich voor elkaar in en nemen elkaar mee. We geloven dat iedereen meer in verbondenheid wil leven en nodigen je uit mee te doen in dit verlangen om Gouda meer verbonden te maken. Neem gerust contact op om samen dit verlangen werkelijkheid te zien worden!

 

Arie Jan en Yvonne van de Wetering zijn dit avontuur in Gouda-Oost met het bestuur in 2017 gestart, waarbij 2018 op veel fronten proefdraaien is geweest. In 2019 is de stichting gegroeid met zowel medewerkers, vrijwilligers en tal van activiteiten. Neem maar eens een kijkje op de homepage.