Over ons

Ons verlangen, een stukje geschiedenis en een blik in de toekomst

Een stukje geschiedenis…

Juni 2017 zaten Henk, Elisabeth en Arie Jan bij de notaris om stichting Een Heerlijk Thuis officieel te maken, zodat Arie Jan in de winter van dat jaar de eerste stapjes kon gaan zetten. Simpel en dichtbij, daar houden we van. Eerst dus maar eens de eigen buurt leren kennen en verbinding leggen. Vervolgens een volgend proefballonnetje in de vorm van een avond voor twee: Happy Together, diepgaand uit eten voor twee. Georganiseerd door Arie Jan en Mirai. En zo gingen er meer ballonnetjes de lucht in. Van samen eten tot workshops voor jong en oud(er). Een huiskamer ontpopte zich, een avondprogramma en het belangrijkste: vriendschappen.

Een blik in de toekomst

Het is ons verlangen dat onze stad Gouda de meest verbonden stad van Nederland wordt. Dat wil zeggen dat een gering aantal mensen eenzaamheid ervaart, depressief is en dat jong en oud samenleeft, gezinnen gelukkig zijn met elkaar en buurten bruisen. Vertrouwen, plezier, creativiteit en elkaar van hart tot hart kennen. Daar gaan we voor.

Zin in een digitale kennismaking met het bestuur en/of medewerkers van de stichting?

Na mijn pensioen werd ik drukker en effectiever dan ooit. Na een half leven als programmamaker en consultant te hebben gewerkt bij KPN en vele initiatieven vrijwillig te hebben ondersteunt in Gouda en landelijk, maakte ik samen met Arie Jan en de anderen de stap tot “Een Heerlijk Thuis – Verbondenheid in de buurt”. Een nieuw avontuur dat zijn vruchten afwerpt.

Samen met Arie Jan en onze gezinnen waren we betrokken bij een nieuwe community in Gouda. Het was een bijzondere ervaring en een leerproces. Soms moeizaam, maar zeker leerzaam. Het is even wat anders dan het dagelijks leven, waarin ik me bezig houdt met religieuze kunst. Ik werk als hoofd historisch erfgoed van kerken en conventies bij museum Catharijneconvent in Utrecht.

Hart voor de samenleving en vooral niet te klein denken. Dat kenmerkt mij en kenmerkt de stichting. Samen met mijn vrouw runnen we een (zorg)boerderij die we inzetten voor een ander. Bij Een Heerlijk Thuis heb ik de rol van ‘duwer’. Let’s do it!