WORKSHOP: VERBONDENHEID

workshop verbondenheid goudaIeder mens wordt geboren in verbondenheid en leeft in verbondenheid. Echter, in onze individualistische samenleving staat de verbinding tussen mensen, tussen de mensen om ons heen, onder druk. Het is niet voor niets dat zelfs de koning van ons land zijn volk oproept tot gemeenschapszin en een groter ‘wij’ in plaats van een breder ‘ik’.

Verbondenheid gaat eigenlijk over fundamentele relaties of het gebrek hieraan. Binnen fundamentele relaties leer je bijvoorbeeld wie je zelf bent en wat je rol is in de samenleving. Door een gebrek aan verbondenheid zie je bijvoorbeeld dat jongeren het steeds lastiger vinden om te kiezen. Door een gebrek aan verbondenheid heb je de afgelopen twintig jaar het echtscheidingscijfer fors zien stijgen. Door een gebrek aan verbondenheid voelen steeds meer mensen zich eenzaam. En dan gaat het ook over de jongste generaties.

In deze workshop gaan we in op de vragen hoe dit komt en welke keuzes we kunnen maken om wél in verbondenheid te leven, met alle generaties. Het samenleven van de generaties is sowieso een belangrijk thema in deze workshop, omdat we geloven dat hier een sleutel in zit voor onze samenleving. Elke generatie heeft namelijk zijn rol. Zonder rol word je doelloos en verval je in eenzaamheid. We gaan tijdens de workshop ook in op onze verschillende sociale ruimten, op onze gefragmenteerde samenleving en op de enorme fysieke, sociale en geestelijke afstand die is ontstaan de afgelopen dertig jaar. Lastige termen, die tijdens de workshop allemaal worden uitgelegd.

De workshop wordt gegeven door Arie Jan van de Wetering, initiatiefnemer van Een Heerlijk Thuis. Verbondenheid is een sleutelwoord voor deze stichting. Arie Jan is afgestudeerd op het thema generaties en heeft veel ervaring op het gebied van community en coaching. Samen met zijn vrouw, kinderen en vrienden geeft hij vorm aan Een Heerlijk Thuis en daarmee aan de Goudse samenleving.

Verbondenheid is een workshop van vier avonden. De eerste avond, 8 januari 2019, kun je GRATIS meedoen. Enthousiast geworden? Meld je dan ook aan voor de overige drie avonden.

Na deze workshop heb je:

  • Duidelijk hoe ‘verbonden’ jij bent
  • Een goed beeld in welke relaties je kunt investeren
  • Kennis hoe verbondenheid werkt (sociale ruimten)
  • Inspiratie waar de pijnpunten liggen in onze samenleving
  • Handvatten om in community te leven
  • Een (nieuwe) visie op generaties

Praktische informatie:

Data: 4 Dinsdagen, 8 en 29 januari, 19 februari en 12 maart
Tijd: 20.00 – 22.00
Doelgroep: Alle leeftijden (max. 20, dus wees er op tijd bij!)
Locatie: Nelson Mandela Centrum
Koffie en thee: Wij trakteren
Parkeren: Gratis
Kosten: De eerste avond (8 januari 2019) is een GRATIS introductieavond. De gehele workshop van vier avonden volgen kost € 15,00.
(Wilt u meedoen, maar is de prijs te hoog, laat het ons weten en we verzinnen een oplossing)
Vragen over de workshop VERBONDENHEID? Mail gerust: contact@eenheerlijkthuis.nl.

Aanmelden!

Deze workshop niet missen? Meld je hieronder aan.
Doe je dit vóór 25 december krijg je een welkomstgeschenk cadeau!